Vitalea

By | 11/07/2014

VITALEA SHAKLEE:- 

  • merupakan multi-vitamin &mineral yang pertama yang dicipta didunia pada 1915, sudah berada di pasaran selama 98 tahun dan masih bertahan hingga kini.
  • multi vitamin yang paling pantas didunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia
  • mineral yang terkandung didalam vitalea mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan pantas oleh usus kecil
  • ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%
  • telah dipilih oleh Centre For Science di USA sebagai THE BEST MULTI VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000
  • kini diformulasi dengan Zat Besi
  • Vitamin ASAS untuk kesihatan optimum



FAEDAH VITALEA :-

  • dirumuskan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa
  • membantu mengekalkan kesiharan yang baik
  • mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu
  • mengandungi kalsium, fosforus dan vitaminC & D untuk kesihatan tulang dan gigi
  • biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh
  • vitamin B12 membantu pembentukan sel2 darah merah
  • 2 biji vitalea sehari = 40 hidangan jenis lauk!!!








    Yusni Hj Yusof

    Shaklee Independent Distributor [ SID 953869 ]
    #HP 012 6608037 | email : ashrin149@gmail.com


    Produk ini adalah makanan tambahan dalam kehidupan seharian BUKAN mendiagnos, mencegah, merawat & menyembuhkan sebarang penyakit


    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

    Kelebihan VITALEA SHAKLEE

    Bagi peminat vitamin Shaklee, korang mesti familiar dengan Vitalea. Vitalea adalah multivitamin. Korang nampak pil vitalea yang besar gedabak tu berwarna hijau pekat. kan 


    Tapi cuba korbankan sebiji buat eksperimen, bubuh dalam segelas air. 


    Tak sampai 5 minit ia akan larut. dan air takkan bertukar hijau walaupun pil tu kaler hijau. tapi air putih bertukar sarat dengan warna asli larutan mineral dan vitamin dalamnya 

    Korban lagi sebiji, patah dua vitalea (tengok gambar keratas rentas vitalea),lihat biji2 putih kecik. Itu adalah bijian kanji yang apabila terlarut dalam air, ia akan pecah dan membebaskan nutrisi yang ‘terikat’ dalamnya.



    Fakta menarik:

    >>Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (100 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.

    >>Vitalea dihasilkan melalui teknologi eksplosif yang kompleks disebut explore tab. Explo-Tab ialah teknologi yang membolehkan vitalea kekal sementara waktu di dalam sistem pencernaan, dan kemudian dengan cepat ia akan “meledak” untuk membebaskan nutrisi di dalamnya. (pendek kata, penyerapan segera)

    >>Disokong oleh 7 kajian klinikal.Ujian klinikal telah membuktikan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%

    >>Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

    >>Memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
    Sekali dah pilih Vitalea, selamanya takkan berpaling.Multivitamin, multimineral terhebat.




    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *