Set Kesihatan Jantung

By | 13/06/2014


Penyakit kardiovaskular adalah punca utama kematian di Malaysia menurut kenyataan dari National Heart Association Malaysia. Statistik dari World Health Organization pula menunjukkan 37% kematian adalah penyakit kardiovaskular seperti penyakit jantung dan strok. 

Penyakit-penyakit ini berpunca daripada amalan gaya hidup yang tidak sihat. Jadi, kita harus mengambil CoQHealth Plus untuk membantu jantung kita lebih sihat dan bertenaga. CoQHealth Plus adalah produk terbaru Shaklee untuk kesihatan jantung. CoQHealth Plus penting untuk memastikan jantung kekal sihat dan berfungsi dengan baik. 

Supplemen terbaru ini diformulasi istimewa secara semulajadi dan terdiri daripada campuran 28mg CoQ10, Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau. CoQHealth Plus adalah dalam bentuk kapsul bioketersediaan, yang direka khas agar memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik.

Kenapa CoQ10 (Coenzime Q10) penting untuk tubuh kita? CoQ10 merupakan zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi di dalam setiap sel badan kita dan terutamanya di dalam organ-organ seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas berfungsi.

CoQ10 amat penting sebab tanpanya jutaan sel tubuh dan terutamanya jantung tidak akan berfungsi dengan sempurna. Sel-sel tubuh membakar gula dan lemak daripada makanan yang kita makan (sementara CoQ10 hadir sebagai pencetus tenaga) dan tenaga dihasilkan. Proses penghasilan tenaga ini berlalu beribu kali setiap saat untuk membolehkan jantung kekal berdegup dan membolehkan organ-organ lain berfungsi sempurna bagi membekalkan aliran tenaga yang berterusan. CoQ10 juga bertindak sebagai antioksida dan melindungi arteri daripada pengoksidaan low-density lipoproteins (LDL). Secara keseluruhannya CoQ10 menggalakkan fungsi kesihatan saluran darah dan meningkatkan peredaran darah ke seluruh tubuh. 

Keistimewaan CoQHealth Plus Shaklee:

  • Anda tidak perlu memakan 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli untuk mendapatkan jumlah 28mg CoQ10 dari CoQHealth Plus. 
  • Kombinasi CoQ10 dan Vitamin E di dalam CoQHealth Plus mengukuhkan keupayaan antioksidan Vitamin E kerana CoQ10 membantu mengitar semula vitamin E, dan memberikan perlindungan antioksidan yang berterusan. 
  • Ekstrak Teh Hijau mengandungi procyanidins yang membantu kekuatan tisu kapilari darah dan jantung 
  • CoQ10 semulajadi daripada yis melalui kaedah penapaian. 
  • Tanpa gluten

Selain itu juga Shaklee ada menawarkan suplemen lain yang boleh diambil oleh penghidap sakit jantung.

Kebaikan Set:

1. Membantu melancarkan peredaran darah
2. Menghalang pembekuan darah
3. Menurunkan tahap kolesterol
4. Menurunkan stress (tekanan)
5. Mengemulsi lemak

Set terdiri daripada:

1. Alfalfa (Detoks)
2. Omega Guard (Minyak Ikan)
3. Lecithin (Mengemulsi Lemak)
4. Vitamin E (Antioksidan)
5. Garlic (Merendahkan Tekanan Darah)
6. ESP (Meningkatkan Tenaga)Yusni Hj Yusof
Shaklee Independent Distributor [ SID 953869 ]
#HP 012 6608037 | email : ashrin149@gmail.com


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *