Menjayakan Penyusuan Susu Ibu

By | 07/11/2014

Bagaimana Menjayakan Penyusuan Susu Ibu

Nak berjaya kenalah usaha dan berdisplin

Untuk menjayakan penyusuan.CHEKLIST yang lengkap dalam menjayakan penyusuan adalah kombinasi

  • Tubuh yang sihat
  • Supply vs Deman (kena kerap pam)
  • Pemakanan yang menepati Piramid makanan dan diet seorang ibu yang menyusukan anak. Doa yang tidak pernah putus ALLAH swt.
  • Istiqamah iaitu konsisten


Sekiranya anda mengambil mana2 set vitamin ibu menyusu ini maka bersedialah untuk lebihkan kekerapan mengepam setiap 2-3 jam kerana tanpa kekerapan mengepam dan menyusukan maka tiada gunanya kita mengambil vitamin ibu menyusu ini.


1-2 minggu awal makan supplemen ini kena teruskan pam. Pam setiap 2-3 jam sekali. Air pastikan minum sehari minimum 2.5 – 3 liter sehari. Apa2 pun kene kerapa pam. Awal2 pam ini takkan terus mencurah, ianya untuk tujuan merangsang dahulu.

Vitamin ibu menyusu hanya bertindak sebagai ‘milk booster’ dan menyokong keprluan zat dan nutrisi ibu menyusu dan anak yang disusui kerana secara puratanya kebanyakkan kita tidak dapat mengambil keperluan makanan harian dengan secukupnya. Tanpa pengosongan payudara yang kerap, otak tidak dapat menerima signal untuk mengerahkab payudara menghasilkan lebih banyak susu ibu.

Sekiranya anda ingin menyusukan anak sekurang2nya 2 tahun anda perlu bersedia dengan konsep ‘ more demand, more supply’ dalam memastikan ibu dapat meningkatkan pengeluaran dan mengekalkan penyusuan sehingga anak berumur 2 tahun. Pastikan juga ibu2 minum tidak kurang air putih 3 liter sehari untuk penyerapan supplemen yang berkesan oleh tubuh dan juga turut membantu dalam meningkatkan pengeluaran susu ibu.

So apa lagi? Mahu berjaya kenalah ikut tips dan panduan ini!! Selamat Berjaya menjadi ibu yang menyusu!! Susu ibu hak mutlak anak kita!!
Meriahkan? Syaratnya senang ikut panduan dan tips yang diberikan


logo shaklee baru 300x187 Baru Ku Sedar Bahaya Anemia

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya 

sms/wassup/pm:-
Yusni # 0126608037
SID No : 953869
FB Page : Vits For Health
Email : ashrin149@gmail.com

*Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan special price, konsultasi percuma,, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee…dan yang pastinya…anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *