Category Archives: Healthy Nutrition

VIVIX vs PAKAR SAINS

KISAH BENAR VIVIX KILLER SUPPLEMENT MYASTHENIA???  Apakah itu? Dapat tahu tentang penyakit ini dari salah seorang customer tentang suami yangmemghidapinya Serba sedikit tentang penyakit ini :- ✔️ Nerve system dia haywired ✔️ Dia cam parkinson la…pykit saraf cuma org yg ada mg (mysthenia gravis) ni x nmpk kat luar pbenyakit.. ✔️ Dia mk ubat…steroid n mestinon (mcm ni… Read More »

OSTEMATRIX SHAKLEE- APA KATA MEREKA..?

Harga kos untuk perubatan pergigian dinaikkan eg cabut, tampal dll.  Untuk menjaga kesihatan gigi kita perlukan KALSIUM secukupnya. Bulan ini SHAKLEE menawarkan promosi OSTERMATRIX, satu supplement yang boleh membekalkan KALSIUM untuk badan kita. KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE Tidak semua kalsium di pasaran mempunyai gabungan spt ostematrix.  Pemilihan kalsium yang bagus adalah ia mesti ada gabungan 3 ni iaitu kalsium+vitamin… Read More »

13 KHASIAT LECITHIN

Jom tengok 13 khasiat dan kelebihan Lecithin yang perlu kita tahu! (1) Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini. (2)… Read More »

FUNGSI VIVIX

Fungsi Vivix : 1. Memperbaiki DNA. Setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA (akibat radikal bebas antaranya) yg menyebabkn proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkn dan melindungi DNA sel kita & melambatkn proses tersebut. Vivix sesuai diambil oleh mereka yg selesai menjalani rwtn pemulihan kanser spt kimoterapi bg mengembalikn sel tubuhnya kpd asal 2. Memperbaiki Tenaga… Read More »

ESP SHAKLEE

ESP SHAKLEE(KEHEBATAN)                                            ESP terlaris di Malaysia bukanlah sekadar soya biasa. Penting ke amik ESP ni? Sampai boleh dikategori sebagai produk terhangat di Malaysia. Ia protin kan? Kenapa protin ni penting? Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai… Read More »

CarotoMax – Rumusan Enam Karotenoid Paling Berkhasiat

Carotomax Shaklee  Vitamin untuk mata dan Kanser Mengapa Carotomax :- Mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa. Alpha Carotene :- untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan Beta Carotene :- memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat. Lycopena :- bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Untuk serviks… Read More »

DTX Complex

                             DTX Compleks Shaklee Bantu Detoks dan Penyakit Hati Hati adalah organ terbesar dalam tubuh manusia yang berkeupayaan untuk membina dirinya semula.  Hati bertindak sebagai pusat pemprosesan, menyahtoksik serta menjalankan fungsi-fungsi kritikal dalam badan kita.  Antara FUNGSI hati ialah :- Merembeskan hempedu – untuk pencernaan dan memecahkan… Read More »

Nutriferon Shaklee

SHAKLEE – NUTRIFERON Tinggalkan paracetamol sekarang! Tingkatkan Sistem Imun Anda dengan NUTRIFERON SHAKLEE. Paracetamol mempunyai side effect kepada tubuh. Kenapa pilih paracetamol sedangkan ada alternatif lain yang bebas dadah, semulajadi, selamat dan berkesan! Sistem imun adalah seperti tentera badan kita, yang melawan jangkitan dan penyakit-penyakit yang mengancam kesihatan dan kecergasan badan. Tanpa pertahanan ini, virus, bakteria, parasit, toksin, dan lain-lain patogen berbahaya akan… Read More »

VITAMIN E SHAKLEE

Fungsi Dan Kelebihan Vit -E Complex Shaklee APA ITU VITA-E COMPLEX? Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentratedan d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast]. VITA-E DAN SELENIUM Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana… Read More »

SUSTAINED RELEASED VITAMIN C

Sustained Release Vita C plus shaklee merupakan satu produk shaklee yang laris macam pisang goreng, kerana vitamin C tersangatlah penting bagi tubuh badan kita. Disebabkan ia sangat penting kepada tubuh badan, shaklee telah meningkatkan kandungannya dari 500mg kepada 922mg setiap tablet supaya dapat menampung kekurangan vitamin C dalam tubuh kita mengikut peredaran masa. kerana pada masa sekarang perubahan… Read More »