Category Archives: Essential Nutrition

VIVIX vs PAKAR SAINS

KISAH BENAR VIVIX KILLER SUPPLEMENT MYASTHENIA???  Apakah itu? Dapat tahu tentang penyakit ini dari salah seorang customer tentang suami yangmemghidapinya Serba sedikit tentang penyakit ini :- ✔️ Nerve system dia haywired ✔️ Dia cam parkinson la…pykit saraf cuma org yg ada mg (mysthenia gravis) ni x nmpk kat luar pbenyakit.. ✔️ Dia mk ubat…steroid n mestinon (mcm ni… Read More »

13 KHASIAT LECITHIN

Jom tengok 13 khasiat dan kelebihan Lecithin yang perlu kita tahu! (1) Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini. (2)… Read More »

Lecithin

Lecithin Shaklee yang Best! Apakah itu Lecithin? Lecithin merupakan antara hot stuff produk Shaklee. Ramai yang mengambil lecithin untuk mengawal berat badan. Lecithin Shaklee adalah berasaskan soya. Soya merupakan sumber lecithin paling kaya, paling best dan bebas kolestrol. Perlu diingat system badan kita tidak boleh menghasilkan lecithin dengan sendiri. Justeru itu kita disarankan untuk mengambil lecithin berasakan soya… Read More »

ZINC SHAKLEE

ZINC SHAKLEE 17 Kebaikan vitamin Zink Shaklee  Sumber asal 17 kelebihan zinc, sekadar nak kongsi info dibawah… Sebelum itu tahukah anda bahawa zinc merupakan vitamin yg diperlukan dlm aktiviti metabolisma badan sebagai komponen penting enzim.Ia memainkan peranan penting dlm sistem imunisasi , pertumbuhan dan perkembangan seksual seseorang. Okey sekarang jom baca 17 kelebihan zinc  Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk… Read More »

VITAMIN E SHAKLEE

Fungsi Dan Kelebihan Vit -E Complex Shaklee APA ITU VITA-E COMPLEX? Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentratedan d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium [as selenium yeast]. VITA-E DAN SELENIUM Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana… Read More »

SUSTAINED RELEASED VITAMIN C

Sustained Release Vita C plus shaklee merupakan satu produk shaklee yang laris macam pisang goreng, kerana vitamin C tersangatlah penting bagi tubuh badan kita. Disebabkan ia sangat penting kepada tubuh badan, shaklee telah meningkatkan kandungannya dari 500mg kepada 922mg setiap tablet supaya dapat menampung kekurangan vitamin C dalam tubuh kita mengikut peredaran masa. kerana pada masa sekarang perubahan… Read More »

Vitamin Untuk Ibu Menyusu

Vitamin Ibu Menyusu : Milk Booster untuk Ibu Bertenaga & Anak Sihat Apakah vitamin penting untuk ibu menyusu? “Kenapa susu saya tak pekat?  “Penatnya saya, sejak breastfeeding ni saya selalu cepat letih.” “Eh kenapa nampak bertenaga sdgkan orlain selalu je cepat letih?” Ini Jawapan saya…. Hari ini saya nak sharing bagaimana menghasilkan susu ibu yang penuh nutrisi, pekat… Read More »

ESP-ENERGIZING SOYA PROTEIN

ESP SHAKLEE – ENERGIZING SOYA PROTEIN  Promosi Mac ESP Shaklee Promosi ESP yang TERBAIK!!! Yang pasti Shaklee Malaysia buat Promosi yang sangat hebat untuk ESP iaitu Beli 6 Percuma 1 ESP atau beli dua pads harga diskaun 5%. Sebelum ni, ramai yang bertanya, bila Shaklee nak buat promosi ESP? Jadi, inilah masanya untuk mendapatkan ESP pada harga super duper jimat. Promosi ESP… Read More »

VITAMIN B COMPLEX

VITAMIN B COMPLEX SHAKLEEPerbezaan Shaklee :- Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama didunia dengan kadar kebolehan serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana, asid folik yang semula jadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintentik.B complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting… Read More »

Vitalea

VITALEA SHAKLEE:-  merupakan multi-vitamin &mineral yang pertama yang dicipta didunia pada 1915, sudah berada di pasaran selama 98 tahun dan masih bertahan hingga kini. multi vitamin yang paling pantas didunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia mineral yang terkandung didalam vitalea mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan pantas oleh usus kecil ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan… Read More »