Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate

By | 08/12/2014
Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate

Best kan…Semestinya ia 1st aid yg harus ada di rumah anda… Kat rumah ni. sy letak sebotol kat bilik air belakang, kat bilik air master bedroom, sebotol dalam kereta…. dan ada sebotol kecik yg comel 30ml (sbb takkan nak bwk botol besar plak isi dlm handbeg kan..) yg sy bawa bersama2 ke mana2 sahaja.. ianya pembantu di kala kecemasan… :-)…Mesti ada yg tanya  apa itu BASIC H?…nah baca bawah ni sy extract dari website Shaklee..
Tidak bertosik, Membersih secara Semulajadi
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.




Sesuai untuk membersihkan seribu macam jenis kotoran di rumah
  • Kepekatan berganda di mana 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air mampu memberi kuasa pembersihan yang hebat dan berkesan
  • Pencuci serbaguna yang berkesan untuk menanggalkan kotoran dan minyak pada sebarang permukaan yang boleh dicuci tidak kira di dalam atau di luar rumah
  • Dapat menanggalkan kotoran berminyak yang paling degil tanpa meninggalkan sebarang kesan minyak
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H² dan hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
  • Tidak perlu dibilas dan tidak meninggalkan kesan kotoran atau palitan
Sesuai untuk sebarang permukaan yang boleh dicuci sama ada di dalam atau di luar rumah:
  • Dinding
  • Permukaan dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Periuk, besen, pinggan dan mangkuk
  • Tingkap dan cermin
  • Perkakas
  • Benda-benda diperbuat daripada kayu
  • Perabot (Sila pastikan anda tidak menggunakannya bagi membersihkan akuarium atau bekas cecair pencuci cermin)








Tahukah Anda?
Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan. Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.




Cara penggunaan untuk kesan lebih memuaskan



Dapur, perkakas dapur, perabot, benda-benda yang diperbuat daripada kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
Campurkan ¼ sudu teh dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean
Periuk, besen dan pinggan mangkuk
Campurkan ½ sudu teh dengan 1 gelen air
Tingkap dan cerminCampurkan 1-2 titik dengan 16 auns air ke dalam penyembur Get Clean
LantaiCampurkan 1 sudu teh dengan 1 gelen air
Kain benang biri-biri, nilon dan fabrik berkualiti tinggi
Campurkan ½ sudu teh dengan sebesen air suam



          




Perbezaan Shaklee :-

Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan



Anda tahu tak yang Shaklee Basic H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960… cube kire dah brape tahun dah.. hmm..

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.

Basic H mmg best.. mmg kene standby ala ala first aid kat rumah.. or bile2 travel boleh isi dlm botol yg 50-90ml tu. sbb serbaguna kan…bwk kemana sahaja.
Akhir kata Basic H adalah pencuci serbaguna yang wajib ada.. memanglah sekarang ni ada mcm2 pencuci serbaguna tapi Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan
tapi dengan BASIC H.. anda selamat Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda
nnt saya share pula testimoni mereka yang guna Basic H ni utk halau semut, kutu kat rambut,nyamuk, ruam2…..sebab serangga amat bencikan Basic H..hehe

Tahu kenapa anda kene pilih BASIC H?
Sebab anda boleh variasikan kegunaannya..listkan sepanjang 1001 kegunaan… (asalkan jgn buat jus sudah..)..dan yg bestt.. SEBAB
Ianya TIADA PELUNTUR, TIADA ENZIM, TIADA FOSFAT, TIADA PENGAWET/PELEMBUT/PENGAWET?


Jika badan perlukan DETOX program, tahukan anda, rumah kita juga memerlukannya?Kata Dr. Oz. (Doctor yang selalu menjadi tetamu jemputan dalam bual bicara Oprah). 

:
Your home’s air quality can make a big difference in your healthy aging. “The smallest particles are the ones that do the most damage,” Dr. Oz says.
Sebab tu kadang-kadang kita tidak sedar walaupun kita telah jaga pemakanan, jaga kebersihan rumah..tapi masih ada didalam keluraga kita yang sakit. Jadi, di dalam website Oprah ada Dr. Oz sharekan guide bagaimana kita nak buat program DETOX di rumah..
Dan berikut adalah list yang digariskan oleh Dr Oz bagaimana buat rumah kita lebih sihat:
• Selalu buka tingkap untuk membenarkan udara dan zarah yang berbahaya keluar dari rumah.
• Tanggalkan kasut di luar rumah untuk memastikan tiada kesan racun kimia dari semburan racun yang mencemari kediaman anda.
• Bila anda menggunakan ketuhar mikro, jangan sesekali memanaskan makanan bersama bungkusan plastik kerana dikhuatiri bahan kimia didalam plastik boleh mencemar makanan anda. Sebaiknya, gunakan bekas kaca atau bekas yang bersesuaian (microwave-safe containers)
• Dari menggunakan pembersih yang mengandungi bahan kimia yang bertoksik untuk membersihkan sinki dan bilik mandi, Dr Oz mencadangkan agar penggunaannya diganti dengan serbuk penaik(baking soda), gunakan cuka putih untuk membersihkan tingkap atau beralihlah kepada set pembersih dari Shaklee.Katanya Oprah juga suka pada Basic H2 Shaklee.
• Untuk mengelakkan bahan kimia yang digunakan semasa proses “dry-cleaning” pakaian anda, buangkan plastik bungkusan baju ketika anda masih berada diluar rumah dan pakaian haruslah di gantung seharian sebelum di pakai.
• Gunakan penyahlembapan (dehumidifier) untuk mengelakkan kulat yang berbahaya terutama dikawasan garaj.
• Jika anda perlu menyimpan bekas tin lama yang mengandungi cat, pastikan ia disimpan di tempat yang mempunyai peredaran udara yang baik dan pastikan ia jauh dari kediaman anda.
 Pastikan tanaman seperti spider plants, golden pothos and philodendrons ada dirumah anda. Tumbuhan ini adalah pakar dalam menukarkan karbon dioksida kepada Oksigen

Kelebihan Basic H Shaklee

(jadi.. jom bertukar ke Basic H.. kenapa?.. apa rahsia nya)  
Jika anda ambil mudah sahaja pilihan pencuci serba guna anda… anda baca fakta di bawah ini..kemudian fikirkan sekali lagi ..mahu ambil jalan mudah atau…hmm…
Sekilas fakta: Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan
Pencuci serbaguna yang saya pilih adalah.,,,semestinya Basic H… Apa itu Basic H?.. Basically ia adalah pencuci serbaguna ..Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda..tapi ianya bukan sebarang pencuci serbaguna yang biasa… Ada 1000 kegunaannya… Jadi kalau baru cuba 10 .. maksudnya ada 990 lagi yang anda belum cuba buat…
  
Testimoni Basic H Shaklee:-

Basic H? Hmmm…saya taknak cerita panjang..jom kit abaca kisah seterusnya

Di sini saya nak berkongsi pencuci serbaguna (memang serba guna sgt2, saya sukakannya!) yang dibuat dari bahan organik, tanpa fosfat, bio-degrable, tiada toksik, dan yang bestnya boleh digunakan dengan selamat tanpa perlu membilasnya.
Sebagai pencuci
 Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
Cuci kesan gris dan minyak Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau

Merendam sayur & buah
Bukan sahaja memisahkan bendasing dari sayur/buah, tapi juga meneutralkan pestisid dan pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah tersebut








Kegunaan keluarga
Ubat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser.
Memandikan bayi dan kanak-kanak 
Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
Untuk jerlum/sponging semasa demam. Saya juga gunakan bila anak2 mula rasa ‘dedar’ (nak mula demam). Alhamdulillah suhu badan akan turun (not advisable kalau dah strike to 38 degree).
Mandikan anak2 dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk 
Sebagai pencuci tangan.
Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema







Berkebun (gardening)
Air siraman tumbuh-tumbuhan yang ‘berkhasiat’. Titiskan beberapa titik ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di taman.
Sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas cuma sembur ke bahagian batang dan daun.
Basuh tangan dengan Basic-H sebelum memulakan kerja berkebun.

Kegunaan rumah
Menghilangkan bau busuk ikan. Cuma spray saja ke dalam tong ikan.
Titikkan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian dalamnya.
Membersihkan kesan getah/gula2 getah.

Sangat banyak kegunaan Basic-H ni. Nak list lagi dah tak larat :DBasic-H juga dikenali sebagai pencuci 1001 guna. You’ll know when you have it in your home. Dah tak perlu benda lain lagi dah.

  








Yusni Hj Yusof
Shaklee Independent Distributor [ SID 953869 ]
#HP 012 6608037 | email : ashrin149@gmail.com

Produk ini adalah makanan tambahan dalam kehidupan seharian BUKAN mendiagnos, mencegah, merawat & menyembuhkan sebarang penyakit



@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@





Oprah & Basic H Shaklee

as Basic H fights germs of all sorts. 
Basic H2 as a glove: Cleaning often leaves your hands with something to be desired. Before you get down and dirty, pour a few drops directly onto your hands. Rub them together to coat both hands. After you are done cleaning, wash your hands with traditional soap to find that scum, smell and overall ickiness are nowhere to be found.

Basic H2 as a pesticide: Growing organic produce does wonders for your health and the enviroment, but pesticide-free can still mean bug-free. Dilute your Basic Hto a couple of drops per spray-bottle, then spritz your plants as part of your regular routine. Not only will the bugs stay away but you might also find that they are bigger and healthier, as well.Basic H2 as Miracle-Gro: Add a few drops to warm water, then water your indoor or outdoor plants. The Basic Hsolution will make the ground soluble to the water, thus making your plants much healthier than with regular water.

Basic H2 as a produce wash: Just 1/8tsp. added to a pint of water will make an effective and safe wash for your produce. Grit and dirt on leafy vegetables are easily removed, and you no longer have to worry about a funny taste remaining on the produce.

Basic H2 for sharpening knives: Once again, only a few drops are enough. Place them on your sharpening stone before you sharpen your knives. The stone will stay moist without clogging.

Basic H2 for stamp collecting: If you’ve ever tried removing stamps from an envelope, you know that it can be nearly impossible to preserve the quality of the stamp. Not anymore! Coat the inside of the envelope, just behind the stamp, and wait for a few minutes. Soon, the stamp will lift easily from the envelope, ready to be added to your collection.

Basic H2 as a diaper wash: Coupled with 1/2 tsp of Shaklee Basic G (a germicide), 1/4 tsp of Basic Hcan remove germs and odors from your cloth diapers. Leave a bit in your diaper pail to prevent odors there, as well.

Basic H2 as an insect repellant: You don’t have to sucept yourself or your family to harsh chemicals and strong scents just to avoid bug bits. Rub a bit anywhere that you would put Off! or Skin-so-soft, and forget about it! This is one insect repellant that you can feel good about using for the youngest to the oldest members of your clan.

Basic H2 as Rain-X: Last (for our list, anyway) but not least, pour 3 1/2 tsp of Basic Hinto one quart of water, and use it as your windshield wash. Rain and slush will easily wipe away from your windshield, and bugs will slide away, as well. 

..
I have used Shaklee product for 40 years now since 1970 and I can tell you it is still the best product as far as cost effectiveness...I use it for everything…it is so concentrated that I don’t to buy it often. I have never felt pressured to buy it nor have I felt pressured when I did not sell it a lot. I do sell it but am not a salesman. I usually end up buying it for gifts for my friends. I am allergic to many cleaners so this has been a real help because it is unscented. I remember when I first started using it that I could not afford to buy all the cleaners needed so it was a God send for us when for a wedding present 37 years ago we were given a get clean kit containing Basic H and a couple of other items with spray bottles. I still to this day love it! Here are some of the products I have used over the last 40 years. If I can these are the mainstays I keep on hand. Alfalfa, Vita Lea Basic H . The rest I buy when I have the money but it is so

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun


Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. Cubalah sendiri dan lihat betapa kagumnya anda!


Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah
  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah.
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot.
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja.
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan.


Gunakan Pada Sebarang Permukaan Yang Boleh Dicuci –  Di Dalam atau Di Luar Rumah
  • Dinding, tingkap dan cermin
  • Kaunter dapur, jubin dan lantai
  • Peralatan
  • Dapur
  • Hiasan kayu
  • Periuk belanga
  • Perabot (Jangan gunakan dalam akuarium atau tangki air pengelap cermin kereta)


Cara Penggunaan Untuk Hasil Terbaik

Dapur, peralatan, perabot, hiasan kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi
  • 1⁄4 sudu teh + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean

Periuk belanga
  • 1⁄2 sudu teh + 1 gelen air suam
Tingkap dan cermin
  • 1-2 titis + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean
Lantai
  • 1 sudu besar + 1 gelen air
Kain benang biri-biri, nilon, fabrik berkualiti tinggi
  • 1⁄2 sudu teh dalam satu besen air suam

Tahukah Anda?
  • Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
  • Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
  • Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
  • Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain Keunikan Shaklee

Selamat
  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin

Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen.

Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan







Yusni Hj Yusof
Shaklee Independent Distributor [ SID 953869 ]
#HP 012 6608037 | email : ashrin149@gmail.com

Produk ini adalah makanan tambahan dalam kehidupan seharian BUKAN mendiagnos, mencegah, merawat & menyembuhkan sebarang penyakit



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *