VIVIX vs PAKAR SAINS

KISAH BENAR VIVIX KILLER SUPPLEMENT MYASTHENIA???  Apakah itu? Dapat tahu tentang penyakit ini dari salah seorang customer tentang suami yangmemghidapinya Serba sedikit tentang penyakit ini :- ✔️ Nerve system dia haywired ✔️ Dia cam parkinson la…pykit saraf cuma org yg ada mg (mysthenia gravis) ni x nmpk kat luar pbenyakit.. ✔️ Dia mk ubat…steroid n mestinon (mcm ni… Read More »

OSTEMATRIX SHAKLEE- APA KATA MEREKA..?

Harga kos untuk perubatan pergigian dinaikkan eg cabut, tampal dll.  Untuk menjaga kesihatan gigi kita perlukan KALSIUM secukupnya. Bulan ini SHAKLEE menawarkan promosi OSTERMATRIX, satu supplement yang boleh membekalkan KALSIUM untuk badan kita. KELEBIHAN OSTEMATRIX SHAKLEE Tidak semua kalsium di pasaran mempunyai gabungan spt ostematrix.  Pemilihan kalsium yang bagus adalah ia mesti ada gabungan 3 ni iaitu kalsium+vitamin… Read More »

TAWARAN HEBAT & TERHAD SHAKLEE – FEBRUARI 2017

Bulan Februari ini Shaklee ada buat promosi BEST lagi HEBAT. Banyak produk yang ditawarkan dengan harga rendah bulan ini.  Bolehlah berjimat dan untung berganda dengan promosi ini. Promosi Februari 2017 :- 1) Ostematrix – Beli 6 Percuma 1 2) Ostematrix – Beli 2 Diskaun 5% 3) Alfalfa (L)    – Beli 1 Percuma 1 4) Alfalfa (s)  … Read More »

VIVIX – LOBAK PELBAGAI WARNA

MANFAAT CARROT PELBAGAI WARNA ============================ OH baru tahu..!!!😂 Sebenarnya ALLAH jadikan karot/lobak ( carrot ) pelbagai warna bukan saje2 tau…!. Nutrien yang terkandung dalam carrot bergantung kepada warna carrot tersebut. Contohnya PURPLE CARROT salah satu kandungan utama dalam VIVIX adalah SUPER ANTIOXIDANT yang membantu melindungi dan mencegah kerosakan sel. PURPLE CARROT juga mempunyai anti radang semulajadi. Ia juba… Read More »

Manafaat Pengambilan Vitamin

Ada segelintir kumpulan pengamal vitamin yang merasakan tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau supplement mereka disebabkan oleh beberapa faktor : 1. Pengambilan air kosong dipandang remeh. Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang bewarna dan berperisa. Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan. Kita disarankan mengamalkan… Read More »

Bolehkah berwudhu di bilik air/tandas

Bolehkah Berwudhu di Kamar Mandi? Alhamdulillahi rabbil ‘aalamiin, washshalaatu wassalaamu ‘alaa rasulillaah khairil anbiyaa’I wal mursaliin wa ‘alaa ‘aalihii wa shahbihii ajma’iin. Amma ba’du. Kita sering sekali mendengar pertanyaan ini, namun banyak dari kita yang tidak tau pasti jawabannya, berikut adalah jawaban yang didapat dari berbagai sumber untuk menjawab pertanyaan tersebut, Boleh berwudhu di dalam kamar mandi, apabila… Read More »

Khasiat Cuka Kurma Dalam Perubatan Islam

Khasiat Cuka Kurma Menurut Perubatan Islam:- Menerusi kitab Al-Qanun Fi Al-Tib (Ibnu Sina) & Al-Tib Al-Nabawi (Ibnu Qaiyyim), cuka kurma:- ** 01: dapat mencegah berlakunya pembengkakan pd badan spt bisul & kanser ** 02: membuang darah kotor & melancar aliran darah ** 03: mangatasi proses pencernaan makanan dlm perut ** 04: melancarkan pergerakan usus ** 05: merawat masalah… Read More »

13 KHASIAT LECITHIN

Jom tengok 13 khasiat dan kelebihan Lecithin yang perlu kita tahu! (1) Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini. (2)… Read More »

FUNGSI VIVIX

Fungsi Vivix : 1. Memperbaiki DNA. Setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA (akibat radikal bebas antaranya) yg menyebabkn proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkn dan melindungi DNA sel kita & melambatkn proses tersebut. Vivix sesuai diambil oleh mereka yg selesai menjalani rwtn pemulihan kanser spt kimoterapi bg mengembalikn sel tubuhnya kpd asal 2. Memperbaiki Tenaga… Read More »

ESP SHAKLEE

ESP SHAKLEE(KEHEBATAN)                                            ESP terlaris di Malaysia bukanlah sekadar soya biasa. Penting ke amik ESP ni? Sampai boleh dikategori sebagai produk terhangat di Malaysia. Ia protin kan? Kenapa protin ni penting? Protin adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai… Read More »